Geslaagde première KAATJE

Met Grote belangstelling ging KAATJE vorige week woensdag in première in Lindenberg Cultuurhuis. De sociaal-artistieke theatervoorstelling in samenwerking met TheaterAanz kon rekenen op enthousiaste reacties uit het publiek. 

Jolanda de Groot en Ingrid Peters namen het publiek mee in de totstandkoming van KAATJE. Voorafgaand aan de voorstelling deelde Lizzie haar persoonlijke verhaal en lichtte Rob Kuijpers het proces van scheiden vanuit het perspectief van de ouders toe. Direct na de voorstelling was het woord aan Carolien Ruoff en Erik Derks om meer te vertellen over het educatieve pakket en de begeleiding op scholen. Na de voorstelling kwam Ido Boswinkel, directeur Sterker sociaal werk, nog aan het woord. Inmiddels is de toer gestart en speelt KAATJE op verschillende basisscholen in de regio Nijmegen en regio Rivierland.

KAATJE wil niet alleen een brug slaan naar sociaal werk, het is ook zélf een vorm van sociaal werk waarmee een bijdrage geleverd wordt aan co-creatie voor en door inwoners, versterken van sociale cohesie en inclusie. Daar willen we in de toekomst meer van doen. Sterker is een van de initiatiefnemers van de Alliantie aan de Waal, waarin culturele instellingen en welzijnsorganisaties samen op willen trekken in het ondersteunen, verbinden en inspireren van inwoners.

We willen graag zo veel mogelijk voorstellingen spelen, zowel binnen als buiten het werkgebied van Sterker. Ken je leerkrachten, wethouders of samenwerkingspartners? Attendeer ze op de voorstelling en wie weet speelt KAATJE ook bij jou. Meer informatie is te vinden op de voorstellingsflyer of de website van Theater AanZ. 

Benieuwd naar onze dienstverlening op het gebied van Scheiden en Omgang. Bekijk dan folder met ons aanbod. Wil je op de hoogte blijven of wil je KAATJE ook graag ontvangen op jouw school of organisatie? Neem dan gerust contact op met Hester Klein Tijssink via hester@theater-aanz.nl.

Publicatiedatum: 15 mei 2022
Heb je nog vragen?
Team Scheiden en omgang Stel een vraag
Team Scheiden en omgang