Menu

Over ons

Wij zijn Sterker sociaal werk.
Wij zijn er voor jou als je het zelf even niet redt. Of je nu jong bent of oud. Onze sociale professionals en betrokken vrijwilligers helpen je vooruit en denken met je mee. Zodat jij je weer sterker voelt en beter kunt functioneren.

Dat doen we bijvoorbeeld in de vorm van (school)maatschappelijk werk, (ouderen)advies, praktische (vrijwilligers)diensten, mantelzorgondersteuning, dagbesteding, bemiddeling, training & coaching, gespreksgroepen en maatjesprojecten.

Sterker sociaal werk is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen NIM Maatschappelijk Werk en Swon het seniorennetwerk (hier vind je een uitgebreide historie van Swon). Samen zijn wij sterker in het bieden van hulp en ondersteuning aan mensen van nul tot honderd-plus. We zijn er voor mensen in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen, West Maas en Waal en voor Buurtbemiddeling ook in Lingewaard en Overbetuwe.
Let op: Ons aanbod verschilt per gemeente.

Daarnaast is Sterker verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij de Sociale Wijkteams in Nijmegen en vanaf 2018 voor de VraagWijzer in West Maas en Waal. Ook Mantelzorg Nijmegen valt onder de paraplu van Sterker sociaal werk. Omdat je soms een ander nodig hebt om sterker te zijn.

Organisatie

Bij Sterker zijn ongeveer 275 medewerkers in dienst en bieden ruim 600 betrokken en gemotiveerde vrijwilligers hun diensten aan.

Klik hier voor een organogram van Sterker sociaal werk.