Week van de Jonge Mantelzorger!

In Nijmegen heeft 20% van de kinderen en jongeren te maken met een zorgsituatie binnen het gezin of in zijn of haar omgeving. Het gaat hier om jonge mantelzorgers. Zij zijn tussen de 7 en 30 jaar oud. Zij zorgen voor een familielid of een goede vriend(in). Dit familielid of deze goede vriend(in) is langdurig ziek, heeft een beperking, verslaving of psychische problemen. Zij hebben bijvoorbeeld extra huishoudtaken, helpen in de fysieke zorg of helpen met het regelen van de zorg. Zij houden rekening met de situatie en zij maken zich misschien ook wel vaak zorgen. Ook dan zijn het jonge mantelzorgers, als zij zich vooral veel zorgen maken.

Voor jonge mantelzorgers die in de gemeente Nijmegen wonen, werken of naar school gaan organiseert Mantelzorg Nijmegen de Week van de Jonge Mantelzorger!

Come Get It
Jonge mantelzorgers mogen weer een cadeaubon komen ophalen! Dat kan op donderdag 1 juni tussen 14.00 en 18.00 uur in het Wijkcentrum Ark van Oost, Cipresstraat 154 in Nijmegen. Of op vrijdag 2 juni tussen 14.00 en 18.00 in Het Voorzieningenhart de Ster, Queenstraat 37b in Nijmegen.

Get Together
Mantelzorg Nijmegen nodigt jonge mantelzorgers ook uit voor een leuke & sportieve activiteit op zaterdag 3 juni! Ze gaan bumperballen, stoepranden, dartvoetballen, sumo worstelen, laddergolfen en badmintonnen. Tussen en na alle sportieve activiteiten trakteren zij óók nog op wat lekkers te eten en te drinken! De Get Together is van 11.30 tot ongeveer 17.00 uur.

Aanmelden en meer informatie
Om de cadeaubon tijdens de Come Get It op te halen of aan te vragen hoeven zij zich niet aan te melden. Let op: Mantelzorg Nijmegen stuurt geen cadeaubon toe. Aanmelden voor de Get Together kan tot maandag 22 mei. Bij aanmelding krijgen zij van meer informatie. Voor vragen of om zichzelf aan te melden mogen jonge mantelzorgers contact opnemen. Zij kunnen appen naar 06 – 10351333, bellen naar 088 – 0011333 of een e-mail sturen naar info@mantelzorg-nijmegen.nl.

Socials
Nieuws en bijzonderheden delen zij op Instagram en Facebook.

Flyer
Bekijk de flyer hier.

Publicatiedatum: 04 mei 2023
Heb je nog vragen?
Sterker Ouderenwerk