Omgangshuis regio Nijmegen

Berg en Dal Beuningen Druten Heumen Mook en Middelaar Nijmegen Wijchen

Een veilige, kindgerichte plaats waar het kind de niet-verzorgende ouder kan ontmoeten. Bij complexe (echt)scheidingen komt het voor dat een kind één ouder helemaal niet meer ziet. Ouders willen of kunnen elkaar (nog) niet onder ogen komen. Het doel van het Omgangshuis is dat elk kind met beide ouders contact kan hebben. Elk kind heeft het recht om zijn of haar ouders te zien. Dit is ook belangrijk voor de veilige hechting en de ontwikkeling van een kind.
Het kind staat bij ons altijd centraal: vanaf de voorbereiding voor het kind tot en met het laatste bezoekmoment van het kind in ons Omgangshuis.

Wat bieden we?

Het Omgangshuis is er voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Het Omgangshuis biedt een veilige, kindgerichte plaats waar een kind de niet-verzorgende ouder kan ontmoeten op de zaterdagen, zonder dat de ouders elkaar hoeven tegen te komen omdat er twee aparte ingangen zijn.

Door vroeg voor het Omgangshuis te kiezen, kunnen langdurige problemen voorkomen worden, ook vóórdat ouders naar een advocaat, mediator of rechter gaan. Een team getrainde vrijwilligers begeleiden ouders en kinderen in het bijzijn van een professionele dagleider.

Het Omgangshuis regio Nijmegen is er voor ouders en kinderen die wonen in de gemeenten: Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen.

Meer informatie

Ouders hoeven niet door een verwijzer aangemeld te worden, maar kunnen zichzelf aanmelden via het aanmeldformulier op de website van het Omgangshuis.


Meer informatie en contact
Heb je nog vragen?
Omgangshuis Regio Nijmegen Stel een vraag
Omgangshuis Regio Nijmegen