Jij&Ik

Nijmegen West Maas en Waal

Jij&Ik is een maatjesproject voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 5- 16 jaar, die sociaal kwetsbaar zijn. Denk hierbij aan de kinderen die in een lastige thuissituatie zitten, die een voorbeeldfiguur missen, gepest worden of onzeker zijn over zichzelf. Bij Jij&Ik leer je complimenten te geven, grenzen te stellen en hoe je kunt omgaan met een probleem.

Jij&Ik is een samenwerking met welzijnsorganisatie Bindkracht10.

Wat bieden we?

De kinderen en jongeren die worden begeleid door Jij&Ik krijgen een jaar lang een maatje. Dit maatje is geen hulpverlener, maar een vrijwilliger of een Social Work/Pedagogiek-stagiair van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Het maatje haalt je 1x per week op, tijdens een onderling afgesproken dagdeel. Samen onderneem je leuke activiteiten, op een externe locatie of bij het maatje thuis. Je bouwt met je maatje een vriendschappelijke band op. De verwijzer van het kind, blijft als hulpverlener contactpersoon van het gezin.

Ouders kunnen kinderen niet zelf aanmelden. Dat gaat via een verwijzer van Sterker sociaal werk, Sociaal Wijkteam, Huisarts, schoolmaatschappelijk werker, Pluryn, Entrea of via de interne begeleider van school.

Meer weten?

  • Lees de folder voor ouders/verwijzers.
  • Lees de folder voor vrijwilligers.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Maartje Meijs
E: m.meijs@sterker.nl
T: 06-25300766

Bianca Bolwerk
E:bianca.bolwerk@bindkracht10.nl
T: 06-30612243

Voor aanmelden kun je onderstaande formulieren gebruiken:

Heb je nog vragen?
Team Jij & Ik