Algemeen maatschappelijk werk

Berg en Dal Beuningen Druten Heumen Nijmegen West Maas en Waal
Kun je een vraag of een probleem (even) niet alleen oplossen? Onze teams bieden advies en hulp en zoeken samen met jou naar een oplossing. Het Algemeen Maatschappelijk werk (AMW) van Sterker sociaal werk biedt hulp aan mensen van alle leeftijden. Je gaat met een maatschappelijk werker in gesprek over de problemen die je ervaart. Dit kunnen geld- of gezondheidsproblemen zijn, maar ook vragen over gezinsrelaties en seksualiteit. Het is verstandig om op tijd te praten met een maatschappelijk werker, om zo grotere problemen te voorkomen. Wij helpen je verder!
Wat bieden we?
Samen op zoek naar een oplossing
Een medewerker van het team helpt je op weg, bijvoorbeeld door informatie te verstrekken of ondersteuning te geven bij het versterken van je eigen mogelijkheden. Het team kan je ook ondersteunen door de weg te wijzen naar passende hulp of vrijwilligerswerk. Daarnaast kan het team psychosociale hulp bieden bij allerlei vragen en psychische problemen rondom bijvoorbeeld scheiding, ontwikkeling van je kind, omgaan met een beperking, rouw, eenzaamheid, omgaan met ziekte of ouder worden, huiselijk geweld, gender- en/of identiteitsvraagstukken.

Is het zo dat een andere organisatie je beter kan helpen? Dan verwijzen we je door. Onze teams werken indien nodig samen met onder andere huisartsen, woningstichtingen, zorginstellingen, zorgcoöperaties, vrijwilligersorganisaties, scholen, politie en de gemeente.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Heb je nog vragen?
Sterker sociaal werk Stel een vraag
Sterker sociaal werk