Wij zijn Sterker sociaal werk

Omdat je soms een ander nodig hebt om sterker te zijn

Sterker is er voor je als je het zelf even niet redt. Of je nu jong bent of oud. Onze sociale professionals en betrokken vrijwilligers helpen je vooruit en denken met je mee. Zodat jij je weer sterker voelt en beter kunt functioneren. Dat doen we bijvoorbeeld in de vorm van (school)maatschappelijk werk, (ouderen)advies, praktische (vrijwilligers)diensten, mantelzorgondersteuning, dagbesteding, bemiddeling, training & coaching, gespreksgroepen en maatjesprojecten.

We zijn er voor mensen in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Neder-Betuwe, Nijmegen, West Maas en Waal en voor Buurtbemiddeling ook in Lingewaard en Overbetuwe.

Missie

Wij zijn Sterker sociaal werk

Wij zijn er voor mensen. We ondersteunen hen bij het zoeken naar oplossingen als ze even vastlopen én we komen voor ze op wanneer ze dat zelf niet kunnen. Omdat we geloven in de veerkracht van mensen en dat iedereen ertoe doet. Onze missie is om bij te dragen aan een sterke samenleving op basis van medemenselijkheid.

Visie

De maatschappij verandert

Dat betekent dat de manier waarop wij werken óók verandert. Wij zijn bereid om te leren terwijl we trouw blijven aan onze overtuigingen over wat er nodig is om goede, snelle hulp te bieden. Onze kennis en kunde zetten wij in om het welzijn en de zelfstandigheid van mensen te versterken en te behouden. Met de hulp van hun eigen sociale netwerk waar mogelijk. We geloven dat een goede relatie de basis is van goed samenwerken. Dat betekent dat we mensen-mensen zijn en waken voor bureaucratie. Daarmee verzekeren wij dat niet onze organisatie, maar het versterken van de samenleving centraal staat.

Sterker, samen

Onze uitgangspunten

Wij willen samenwerken op basis van vertrouwen. Vertrouwen in onszelf én in anderen. Daarbij investeren we in onze medewerkers. Om hun eigen motivatie te ondersteunen en persoonlijke groei te bevorderen. We gaan uit van onze eigen kracht en we zetten in op vernieuwing. Hiermee streven we ernaar een voorbeeld te zijn in ons domein van sociaal werk.