Menu

Omgangsbemiddeling

Jullie leven niet meer samen of zijn gescheiden. Jullie zijn geen partner meer van elkaar maar ouderschap blijft. Jullie vinden het belangrijk om afspraken te maken over de verzorging en opvoeding van jullie kind(eren). Ouderschap blijft. Soms zijn jullie als ouders niet meer in staat met elkaar te praten. Bij Sterker sociaal werk kunnen jullie terecht voor Omgangsbemiddeling, Sterker sociaal werk helpt jullie goede afspraken met elkaar te maken over de omgang met jullie kind(eren).

Waar kunnen wij jullie bij ondersteunen?
De omgangsbemiddelaars van Sterker begeleiden jullie bij:

  • het communiceren met elkaar
  • het anders omgaan met conflicten
  • het maken van afspraken over omgang met jullie kind

 

Tijdens de omgangsbemiddelingsgesprekken, waarbij jullie samen als ouders aanwezig zijn, kijken jullie samen met de omgangsbemiddelaar(s) welke oplossingen er zijn voor de omgang met jullie kind. Hierbij staan de belangen van jullie kind voorop. De omgangsbemiddelaar is onafhankelijk en onpartijdig. Aan het eind van het traject kunnen jullie de afspraken die jullie onderling gemaakt hebt opnemen in een ouderschapsplan.

Hoe werkt het?
Wanneer jullie beiden als ouder bereid zijn om te kiezen voor Omgangsbemiddeling en er lopen geen rechtszaken rondom omgang, kunnen jullie jezelf aanmelden. Telefonisch zal er een kort gesprek plaatsvinden na de aanmelding. Vervolgens worden jullie op de wachtlijst geplaatst. Zodra een omgangsbemiddelaar(s) beschikbaar is, zal deze contact met jullie opnemen. Er zijn geen kosten verbonden aan Omgangsbemiddeling via Sterker.

Sterker sociaal werk 088 - 00 11 333 info@sterker.nl

Geen andere gemeentes gevonden waar Sterker sociaal werk deze dienst aanbiedt.