Première KAATJE

Op woensdag 11 mei 2022 vieren we de première van de voorstelling KAATJE in Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23 in Nijmegen. Vervolgens wordt de voorstelling op maar liefst 27(!) basisscholen in de regio Nijmegen en regio Rivierenland gespeeld.

De voorstelling

Kaatje is dol op haar ouders, maar die zijn op proef-scheiding. Ze maken knetterende ruzie over dingen waar ze vroeger om konden lachen. Kaatje sjouwt met haar koffer van de één naar de ander. Bij haar vader eet ze havermout en vegan soep terwijl haar moeder frietjes met tosti’s serveert en liedjes zingt met Marco, de Snor. Maar dat mag Kaatje natuurlijk niet doorvertellen. Kaatje doet er alles aan om het huwelijk van haar ouders te redden.

De kinderen uit het publiek zijn de stille getuigen van haar eenzame dwaling door de wonderlijke wereld die scheiding heet. Maar blijven ze de stille getuigen? Of worden ze de vrienden die Kaatje zo hard nodig heeft om gesterkt en vol vertrouwen de toekomst tegemoet te kunnen zien?

Kaatje geeft kinderen een stem 
Ondersteuning voor kinderen die te maken krijgen met een scheiding richt zich vooral op de ouders. Met KAATJE geven we kinderen een stem. Het is een luchtige interactieve voorstelling over een verdrietig thema waar steeds meer kinderen mee te maken krijgen. KAATJE is een sociaal-artistieke theaterproductie over kind en echtscheiding waarin initiatiefnemers Theater AanZ en Sterker sociaal werk nauw samenwerken met ROC Nijmegen, Rijn IJssel en Villa Pinedo.

Meer informatie?
Meer informatie vind je op de website van Theater AanZ. Publicatiedatum: 28 april 2022
Heb je nog vragen?
Sterker sociaal werk Stel een vraag
Sterker sociaal werk