Nieuw aanbod COiL: Opstekers


Een Opsteker: daar krijg je een beter humeur van. Het Centrum Ontmoeting in Levensvragen (COiL) heeft het bestaande aanbod uitgebreid met ‘Opstekers’. Dit zijn bijeenkomsten waarbij het gaat om een thema dat er toe doet èn om ontmoeting.

Waarom Opstekers?


De eerste reeks Opstekers, met het onderwerp ‘Nooit te oud om…’, start in april 2023. We vroegen Nicolette, Coördinator bij het COiL, hoe de Opstekers zijn ontstaan: “we worden steeds ouder. Als de leeftijd van het pensioen zo rond de 70 blijft, wat maak je dan van de rest van je leven? Hoe geef je daar zin aan? Dat is wat wij met de opzet van de reeks voor ogen hebben. Handreikingen om de zin te vinden om door te gaan, ondanks lichamelijke beperkingen en verlies van mensen om je heen.”

Hoe verloopt een Opsteker?


In de Opstekers wordt de aandacht gericht op het zingevingsproces. Deelnemers bereiden zich voor aan de hand van aangereikt materiaal. Na een korte introductie gaan deelnemers het gesprek aan in kleine groepjes. De afsluiting is met de gehele groep. Anneke, geestelijk verzorger i.o.: “niets moet tijdens een Opsteker, behalve dat deelnemers naar elkaar willen luisteren en samen willen reflecteren om zich te scherpen”.

Voor wie zijn de Opstekers?


De ‘Opsteker Nooit te oud om…’ is er voor mensen van 65 jaar en ouder die met anderen van gedachten willen wisselen over het proces van ouder worden. Vaak brengt dit veel met zich mee, dus is er genoeg te bespreken. Mieke (85), vrijwilliger bij COiL: “uit ervaring weet ik hoe fijn het is om met anderen van gedachten te wisselen over zingeving en daarbij te ontdekken hoe mooi het is te geven en te ontvangen. Ik gun dat ook de mensen die straks naar Opstekers komen. Dat ze in de ontmoeting ontdekken wat je- ook als je ouder bent- allemaal kunt betekenen en zelf kunt beleven".

Meer informatie en aanmelden


De Opstekers vinden plaats op 5 april, 12 april, 17 mei, 21 juni en 12 juli 2023. Voor meer informatie of aanmelding rond Opstekers van het COiL kun je kijken op www.ontmoetinginlevensvragen.nl. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Nicolette Hijweege (coördinator van het COiL) via info@coil-net.nl of 06-34778798. Het COiL is onderdeel van Sterker sociaal werk. Sterker sociaal werk ondersteunt iedereen met een vraag, of situatie in het dagelijks leven, die zij zelf niet of niet alleen kunnen oplossen. Omdat we samen sterker staan.

Meer informatie vind je in de flyer van de 'Opsteker Nooit te oud om...'

Publicatiedatum: 12 maart 2023
Heb je nog vragen?
Sterker sociaal werk Stel een vraag
Sterker sociaal werk