Ido Boswinkel: de eerste 100 dagen

Sinds 1 februari is Ido Boswinkel directeur van Sterker sociaal werk en de Vrijwilligerscentrale. Tijd om hem eens wat beter te leren kennen. 

Ido Boswinkel en zijn kinderen

Ido is geboren in Zutphen, getogen in Deventer en gevormd in Nijmegen. Hij woont met zijn en vrouw en twee kinderen met veel plezier in Nijmegen. Na het afronden van de studie SPH ging Ido aan de slag als sociaal werker. Hij werkte zeven jaar in verschillende functies, van Jeugdzorg tot Gehandicaptenzorg en van TBS tot Verslaving. Na werkzaam te zijn geweest als sociaal werker, volgde een aantal leidinggevende functies. Hiervoor rondde hij de studie Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen af. Pas toen besefte Ido dat hij in de voetsporen van zijn beide ouders trad, die ook vanuit het sociaal werk in verschillende leidinggevende functies werkzaam zijn geweest. Na een tijd van zelfstandig ondernemen is Ido bij Lentl terechtgekomen als manager. Inmiddels is hij al 100 dagen werkzaam bij Sterker sociaal werk. Wat is er de afgelopen weken allemaal gebeurd?

Opbouwen organisatie


Na een tijd van afscheid en overdracht, zijn we bezig met kennismaken en opbouwen van de organisatie: ”Ik ben onder de indruk van de bevlogenheid, betrokkenheid en deskundigheid van onze collega’s. Ondanks de lastige periode die we hebben gekend, gaven onze collega’s alles om er wat van te maken. Door iedereen op de juiste plek te laten werken en talent te ontwikkelen en te stimuleren, ben ik ervan overtuigd dat we een mooie tijd tegemoet gaan.”

Herijking strategische koers


Met het volledig nieuwe managementteam herijken we de strategische koers, mede door veranderingen en accentverschuivingen van onze maatschappelijke opgave. “Na de coronaperiode, wat ook impact had op onze dienstverlening en manier van werken, is het belangrijk om weer de binding en relatie met elkaar op te bouwen.”

Stichting Sterker


Ido is directeur van Stichting Sterker, Stichting Sterker Nijmegen en de Vrijwilligerscentrale. De stichtingen hebben een gezamenlijke bedrijfsvoering, maar de Vrijwilligerscentrale is een aparte en een onafhankelijke partij. Het oprichten van een separate stichting past bij het bestuursmodel van onze moederorganisatie Lentl. De drie stichtingen kennen een eigen begroting en jaarrekening, waardoor de subsidiegelden geen onderdeel zijn van elkaars financiële boekhouding. Dit betekent een overzichtelijkere begroting en jaarrekening, maar ook een transparantere manier van samenwerken.

“Tot slot wil ik nogmaals benadrukken dat ik ernaar uitkijk om onze maatschappelijke opgave samen aan te pakken. Dit kunnen wij niet alleen en moeten we écht samen doen, want samen staan we Sterker.”

Ben je benieuwd naar onze hoogtepunten uit 2021? Bekijk dan ons Jaarbeeld!
Publicatiedatum: 27 juni 2022
Heb je nog vragen?
Sterker sociaal werk Stel een vraag
Sterker sociaal werk