Menu

Mate 4 You

Iedereen heeft toch vrienden of familie? Maar niet iedereen kan daar op terugvallen. Dan sta je er min of meer alleen voor en kun je soms zelfs op straat komen te staan. Dan is het fijn om iemand te hebben die echt naar je luistert. Een maatje met wie je elke week iets kunt ondernemen. Mate 4 You koppelt jongeren voor een jaar aan elkaar.

Mate 4 You is een maatjesproject vóór en door jongeren! Het project is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar die graag een eigen sociaal netwerk willen opbouwen en een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Bij Mate 4 You word je gekoppeld aan een maatje die bij jou past op basis van achtergrond, persoonlijkheid, leeftijd en gezamenlijke interesses. Samen trek je voor een periode van ongeveer één jaar met elkaar op en onderneem je activiteiten die bijdragen aan wat jij graag wilt leren. Naast de activiteiten samen met je maatje zijn er ook groepsactiviteiten zodat je ook andere jongeren kunt ontmoeten. Ook op die manier kunnen nieuwe vriendschappen ontstaan. Gedurende het jaar worden er verschillende groepsactiviteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld: paintball, high tea, voetballen in het park of een dagje naar de Efteling. Per afspraak krijgen jullie een vergoeding om zo die leuke activiteiten ook waar te kunnen maken!

Heb je interesse in een maatje?

Nadat je bent gekoppeld spreek je een aantal keer af om te kijken of het echt klikt. Als het klikt ga je een jaar lang samen afspreken, en anders wordt er iemand anders voor je gevonden. Natuurlijk zijn er nog veel meer koppels die met dit project meedoen. Door middel van groepsactiviteiten kun je ook hen ontmoeten. Het is dus de perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen!

Wil je een maatje worden?

  • Je hebt voldoende tijd
  • Je bent flexibel
  • Je bent woonachtig in Nijmegen of omgeving
  • Je beschikt over voldoende communicatieve en sociale vaardigheden
  • Je kunt een ‘verklaring van goed gedrag’ overleggen

 

Na je aanmelding vindt er een sollicitatiegesprek plaats. Als je aangenomen bent krijg je een basistraining van twee dagdelen, waarin je wordt voorbereid op bepaalde aspecten van het maatjescontact. Vervolgens teken je een jaarcontract en ben je een jaar verbonden aan het project. Tijdens het maatjescontact krijg je persoonlijke begeleiding en zijn er maandelijks vrijwilligersbijeenkomsten. Hierin komen verschillende thema’s aan de orde en is er ruimte voor gastsprekers en intervisie.

Wil je meer informatie? Bel dan 06-27 851 840 of volg ons op social media:

Geen andere gemeentes gevonden waar Sterker sociaal werk deze dienst aanbiedt.