Menu

Groepswerk: in een groep sta je nooit alleen!

Contact met lotgenoten

Het kan iedereen overkomen: je loopt vast of je zit niet lekker in je vel. Dat kan allerlei oorzaken hebben: geldzorgen, problemen op school, relatieperikelen, een scheiding, gebrek aan zelfvertrouwen, mantelzorgtaken, een burenruzie, opvoedingsproblemen of opgroeien in een lastige situatie. Soms kom je er zelf niet uit. Als je erover kunt praten met anderen die in dezelfde situatie zitten kan dat helpend zijn. Sterker sociaal werk heeft diverse ‘lotgenotengroepen’.
Een groep geeft je herkenning en erkenning. Het is vaak gezellig en je leert mensen kennen die jou begrijpen. En het fijne is: in een groep sta je nooit alleen!
 

GROEPEN VOOR KINDEREN

Sterker Staan
Sterker staan is een training voor kinderen van 8-12 jaar die hun zelfvertrouwen, assertiviteit en sociale vaardigheden willen versterken.

Sterker dan je Bibbers
Een doe- en praatgroep voor het versterken van het zelfvertrouwen en het verminderen van faalangst voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar.

Kinderen van gescheiden ouders 7-9 jaar en 10-12 jaar
Een doe- en praatgroep voor kinderen waarvan de ouders uit elkaar zijn.

Jongeren van gescheiden ouders 12-15 jaar en 15-17 jaar
Een doe- en praatgroep voor jongeren waarvan de ouders uit elkaar zijn.

Girlpower
Leer- en ervaargroep voor meiden tussen 9 en 15 jaar om de sfeer in de klas positief te beïnvloeden. De meiden leren op een positieve en speelse manier over hun gedrag en rol in de groep. Girlpower is geen individueel aanbod, maar kan door school ingekocht worden. 

GROEPEN VOOR VOLWASSENEN

Stap Vooruit
Een effectieve training voor het vergroten van je weerbaarheid, zelfvertrouwen, assertiviteit, bewustwording en probleemoplossende vaardigheden.

Beter omgaan met pubers
Een gespreksgroep voor ouders met pubers.

• Verschillende gespreksgroepen over rouw
Gespreksgroepen over verlies van je partner, een dierbare of een kind.

Korte metten met geweld
Een gespreksgroep voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld.

Uit elkaar en dan?
Themabijeenkomsten over echtscheiding, voor ouders die uit elkaar gaan of zijn gegaan.
Hier kunnen ouders onafhankelijk van elkaar aan deelnemen,
om - onder begeleiding van een medewerker van Sterker - hun vragen en ervaringen te delen met anderen. Bijvoorbeeld over onderwerpen als uit elkaar gaan zonder ruzie, ouderschapsreorganisatie of veranderingen in je leven.

Praktische informatie
Deelname aan de groepen is gratis. De gespreksgroepen worden georganiseerd op verschillende locaties in Nijmegen. Deelnemers uit andere gemeenten in de regio waar Sterker actief is, kunnen zich ook aanmelden.

Meer informatie of aanmelden?
Neem contact op met Sterker sociaal werk
telefoon 088 - 00 11 333
e-mail    groepswerk@sterker.nl

Geen andere gemeentes gevonden waar Sterker sociaal werk deze dienst aanbiedt.