Ouderschapsbemiddeling

Berg en Dal Beuningen Buren Druten Nijmegen West Maas en Waal Wijchen

Jullie leven niet meer samen of zijn gescheiden. Jullie zijn geen partner meer van elkaar maar ouderschap blijft. Jullie vinden het belangrijk om afspraken te maken over de verzorging en opvoeding van jullie kind(eren). Soms zijn jullie als ouders niet meer in staat met elkaar te praten. Bij Sterker sociaal werk kunnen jullie terecht voor Omgangsbemiddeling, Sterker helpt jullie goede afspraken met elkaar te maken over de omgang met jullie kind(eren).
Wat bieden we?
De omgangsbemiddelaars van Sterker begeleiden jullie bij:
  • het communiceren met elkaar
  • het anders omgaan met conflicten
  • het maken van afspraken over omgang met jullie kind

Tijdens de omgangsbemiddelingsgesprekken, waarbij jullie samen als ouders aanwezig zijn, kijken jullie samen met de omgangsbemiddelaar(s) welke oplossingen er zijn voor de omgang met jullie kind. Hierbij staan de belangen van jullie kind voorop. De omgangsbemiddelaar is onafhankelijk en onpartijdig. Aan het eind van het traject kunnen jullie de afspraken die jullie onderling gemaakt hebt opnemen in een ouderschapsplan.

Meer informatie

Wanneer jullie beiden als ouder bereid zijn om te kiezen voor Omgangsbemiddeling en er lopen geen rechtszaken rondom omgang, kunnen jullie jezelf aanmelden. Telefonisch zal er een kort gesprek plaatsvinden na de aanmelding. Vervolgens worden jullie op de wachtlijst geplaatst. Zodra een omgangsbemiddelaar beschikbaar is, zal deze contact met jullie opnemen. Er zijn geen kosten verbonden aan Omgangsbemiddeling via Sterker.

Heb je nog vragen?
Team Scheiden en omgang Stel een vraag
Team Scheiden en omgang