Wonen in Binder

Nijmegen

Op zoek naar een betaalbare woning in hartje Nijmegen? Tegenover het politiebureau en Doornroosje staat Binder, het voormalig Belastingkantoor. In Binder verhuren we in samenwerking met Talis kamers voor mensen die wegens omstandigheden snel een tijdelijke, betaalbare en eenvoudige woonruimte nodig hebben. In Binder ontstaat verbinding tussen mensen. 

In Binder zijn 117 kamers, verdeeld over 9 verdiepingen. Per verdieping wonen 13 bewoners. Zij delen de keuken en sanitaire voorzieningen. In een kamer woon je alleen. Dus zonder eventuele partner, kinderen en/of huisdieren. De kamers zijn bedoeld voor mensen die door omstandigheden snel een tijdelijke woonruimte nodig hebben en vanuit hier verder zoeken. Voorbeelden daarvan zijn een tijdelijk arbeidscontract, een studie, een scheiding of jongeren die een betaalbare woonruimte zoeken.

Wonen in Binder vraagt inzet van bewoners op de woonverdieping. Deze woonvorm is een springplank naar een zelfstandige woning. Ook voor mensen die (tijdelijke) zorg of woonbegeleiding nodig hebben zijn er kamers beschikbaar.
Wat bieden we?

Iedereen draagt iets bij aan het wonen in Binder. Wat heb je nodig en wat kun je bieden? Als je belangstelling hebt om hier te wonen, gaan we daarover met je in gesprek. Er is een beheerder die je ondersteunt, zodat je er prettig kunt wonen. Binder is een initiatief van de gemeente Nijmegen.

Binder is bedoeld voor mensen die het echt nodig hebben. Daarom kijken we bij de selectie goed naar jouw situatie. Bijvoorbeeld naar je inkomen en je binding met Nijmegen. Je gaat alleen in een woonruimte wonen (dus bijvoorbeeld zonder partner, kind en/of huisdier). Binder is altijd een tussenstap: vanuit daar ga je op zoek naar je volgende woonruimte.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hanneke van Uden, Coördinator Binder, via h.vanuden@sterker.nl

Website Binder Nijmegen
Heb je nog vragen?
Team Multiproblem