R75: ondersteuning voor jongeren tot en met 23 jaar

Beuningen Nijmegen

R75 biedt hulp aan jongeren tot en met 23 jaar die op meerdere plekken vastlopen of vast dreigen te lopen. Dit is concrete, informatieve en psychosociale hulpverlening. Je kunt naar R75 als je bijvoorbeeld dak- of thuisloos bent en hulp nodig hebt. De hulp is gratis en voor alle jongeren uit de regio Nijmegen.

Iedereen reageert op een andere manier op problemen. Sommige jongeren trekken zich terug en worden somber. Anderen reageren juist gespannen, opvliegend, of agressief. Sommigen gebruiken hierdoor middelen zoals drugs en alcohol. Je kunt ook lichamelijke klachten krijgen zoals hoofdpijn, hartkloppingen of slecht slapen. Door deze reacties kunnen weer nieuwe problemen ontstaan. Hierover praten helpt.

Wat bieden we?

Bij R75 worden jongeren gekoppeld aan een ambulant hulpverlener die, aan de hand van een plan van aanpak, met de jongeren aan de slag gaat om ze weer perspectief te bieden. De hulp bestaat uit concrete en informatieve hulpverlening en uit psychosociale hulpverlening. De hulpverlener gaat, wanneer de jongere dat wenst, mee naar instellingen om hulp te vragen, zoekt jongeren thuis of op andere plekken op om hulp te bieden.

Psychosociale hulpverlening gaat over twee problemen die met elkaar samenhangen.
1. Psychische problemen: Hebben te maken met gevoelens en gedachten. Het ‘niet lekker in je vel’ gevoel.
2. Sociale problemen: Hebben te maken andere mensen of instanties. Zoals moeilijkheden met je ouders, familie, vrienden, school, je werkgever of de gemeente.

Lees de folder

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie en contact
Heb je nog vragen?
Team R75
Neem contact op

Vul hier je gegevens in. 

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.