Buddyzorg

Nijmegen
Buddyzorg Nijmegen en omgeving ondersteunt mensen die door een ernstige chronische of levensbedreigende ziekte problemen ondervinden in het dagelijkse leven. Deze problemen hebben meestal betrekking op verliesverwerking, zingeving, isolement en eenzaamheid. Een ernstige ziekte heeft vaak grote gevolgen voor iemands leven. Het werk, de hobby’s en het sociale leven, alles lijdt onder de ziekte. Daarnaast zijn er vragen en emoties, zoals angst, boosheid en verdriet. Soms kunnen mensen deze emoties met bijna niemand delen. Ze ervaren onbegrip of ze vinden het moeilijk hun gevoelens te delen met iemand uit de directe familie-of vriendenkring. Dan kan buddyzorg een uitkomst zijn.


Wat bieden we?
De buddy spreekt de cliënt zoveel mogelijk aan op zijn of haar eigen kracht. Buddyzorg vindt plaats in de vorm van gesprekken, een luisterend oor, ontspanning en (in beperkte mate) praktische hulp.

  • Buddyzorg kenmerkt zich door een hartelijke respectvolle en gelijkwaardige relatie tussen buddy en cliënt, waarin beiden zich op hun gemak voelen
  • Buddyzorg wordt in principe wekelijks gegeven gedurende een periode van maximaal een jaar
  • Buddyzorg vormt een aanvulling op de professionele zorg en kan de zorg van familie en, vrienden en kennissen verlichten.
  • Buddyzorg is voor de cliënt kosteloos.


‘Dankzij mijn buddy voel ik me als ‘herboren’. Ik had het zonder haar niet gered. Ik kan pijn, emoties en blijdschap met haar delen’.

‘Ik ben zo blij met mijn buddy: iemand die gelijkwaardig met me praat, van mijn leeftijd is, die me begrijpt’.

Meer informatie

Kijk meer informatie op de website www.buddyzorgnijmegen.nl. Neem voor overige informatie of vragen gerust contact met ons op. 

Bekijk hier de folder

Heb je nog vragen?
Team Buddyzorg