Sociaal Arrangeren

Nijmegen

Het project Sociaal Arrangeren helpt ouderen met geheugenklachten en kwetsbaarheden op meerdere leefgebieden zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. In overleg met de huisarts of wijkverpleegkundige, wordt een ‘sociaal arrangeur’ ingeschakeld. Dit is een sociaal werker met expertise op het gebied van ouderen. Er is sprake van een samenwerking tussen de professionals, de oudere en diens mantelzorger.

Sociaal Arrangeren uitgelegd in 5 stappen; bekijk de flyer Wat houdt Sociaal Arrangeren in?

Het project Sociaal Arrangeren is opgezet vanuit Sterker sociaal werk in samenwerking met de gemeente Nijmegen, coöperatie VGZ, het zorgkantoor, Buurtzorg en ZZG zorggroep.

Wat bieden we?

Tijdens een huisbezoek bespreekt de sociaal werker met de betrokkene en eventuele mantelzorger(s) welke ondersteuning nodig is. En welke activiteiten voor de oudere écht belangrijk zijn in het leven. Is ‘sociaal arrangeren’ inderdaad de juiste keuze? Dan wordt dit alles verwerkt in een plan: welke professionele zorg is passend; wat kunnen vrijwilligers en mantelzorgers bieden? Maar ook: hoe houdt de oudere zoveel mogelijk eigen regie?

  • Bekijk de flyer voor cliënten en mantelzorgers.
  • Bekijk de flyer voor professionals.

Wil je op de hoogte blijven van informatie en ontwikkelingen rondom Sociaal Arrangeren? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!


Meer informatie

Wilt u in aanmerking komen voor deelname aan het project Sociaal arrangeren? De huisarts óf wijkverpleegkundige kan u aanmelden. Een voorwaarde is dat u patiënt bent bij een van de deelnemende huisartsenpraktijken:

  • Gezondheidscentrum Brakkenstein (huisarts Pulles)
  • Gezondheidscentrum Danielsplein
  • Huisartsenpraktijk Hart van Hatert
  • Medisch Centrum Sint Anna

Download hier het Aanmeldformulier van Sociaal Arrangeren.
Let op: Dit formulier mag alleen worden ingevuld door medewerkers van deelnemende huisartsenpraktijken en wijkverpleegkundige van buurtzorg en ZZG Zorggroep.

Meer informatie en contact
Heb je nog vragen?
Team Sociaal Arrangeren Stel een vraag
Team Sociaal Arrangeren
Neem contact op

Vul hier je gegevens in. 

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.