Menu

Casemanagement Regieteam

In zeven wijken van Nijmegen (West, Willemskwartier, Midden, Hatert, Dukenburg, Lindenholt en Neerbosch-Oost) bestaan regieteams. Een regieteam helpt mensen die te maken hebben met complexe problemen op meerdere levensgebieden. Een casemanager onderzoekt wat er aan de hand is, is hulpverlener voor het gezin en voert tegelijkertijd de regie over de hulpverlening en verwijzing. Er zijn bijvoorbeeld zorgen over de opvoedsituatie van kinderen of er dreigt een huisuitzetting. Soms veroorzaken de problemen ook overlast voor anderen.

In het regieteam zitten mensen van maatschappelijk werk, jeugdzorg, de woningcorporatie, schuldhulpverlening, de wijkagent en andere specialisten die nodig zijn. Samen met de betrokken instanties stellen ze een plan van aanpak op om de problemen op te lossen. De regieteams staan onder leiding van de gemeente Nijmegen.

 

Flyer Regieteams

Deze dienst(en) bieden we aan in de gemeente Nijmegen

Casemanagement Regieteam

Hulpverlening

In zeven wijken van Nijmegen (West, Willemskwartier, Midden, Hatert, Dukenburg, Lindenholt en Neerbosch-Oost) bestaan regieteams. Een regieteam helpt mensen die te maken hebben met complexe problemen op meerdere levensgebieden. Een casemanager onderzoekt wat er aan de hand is, is hulpverlener voor het gezin en voert tegelijkertijd de regie over de hulpverlening en verwijzing.

Meer informatie