Menu

Binder

Snel op zoek naar een betaalbare woning in hartje Nijmegen? Tegenover het politiebureau en Doornroosje staat Binder, het voormalig Belastingkantoor. In Binder verhuren we in samenwerking met Talis kamers voor mensen die wegens omstandigheden snel een tijdelijke, betaalbare en eenvoudige woonruimte nodig hebben. In Binder ontstaat verbinding tussen mensen. Iedereen draagt iets bij aan het wonen in Binder. Wat heb je nodig en wat kun je bieden? Als je belangstelling hebt om hier te wonen, gaan we daarover met je in gesprek. Er is een beheerder die je ondersteunt, zodat je er prettig kunt wonen. Binder is een initiatief van de gemeente Nijmegen.

Voor wie is Binder?
In Binder zijn 117 kamers, verdeeld over 9 verdiepingen. Per verdieping wonen 13 bewoners. Zij delen de keuken en sanitaire voorzieningen. In een kamer woon je alleen. Dus zonder eventuele partner, kinderen en/of huisdieren. De kamers zijn bedoeld voor mensen die door omstandigheden snel een tijdelijke woonruimte nodig hebben en vanuit hier verder zoeken. Voorbeelden daarvan zijn een tijdelijk arbeidscontract, een studie, een scheiding of jongeren die een betaalbare woonruimte zoeken. Wonen in Binder vraagt inzet van bewoners op de woonverdieping. Deze woonvorm is een springplank naar een zelfstandige woning. Ook voor mensen die (tijdelijke) zorg of woonbegeleiding nodig hebben zijn er kamers beschikbaar.

Kosten
Er zijn drie soorten kamers beschikbaar in Binder. Bij alle kamers deel je de keuken en sanitaire voorzieningen.

 • Kamers van 12 m2: hebben een netto huurprijs van € 208,49. Daarbij komen servicekosten (Gas-Water-Licht, internet, schoonmaak) van € 113,37.
 • Kamers van 20 m2: hebben een netto huurprijs van € 286,68. Daarbij komen servicekosten (Gas-Water-Licht, internet, schoonmaak) van € 113,37.
 • Kamers van 26 m2: hebben een netto huurprijs van € 346,46. Daarbij komen servicekosten (Gas-Water-Licht, internet, schoonmaak) van € 113,37.
   

Voorwaarden
Binder is bedoeld voor mensen die het echt nodig hebben. Daarom kijken we bij de selectie goed naar jouw situatie. De belangrijkste voorwaarden om in Binder te wonen zijn:

 • Je hebt een maximaal bruto jaarinkomen van €40.024,-.
 • Je hebt binding met Nijmegen, omdat je er al woont, werkt en/of studeert.
 • Je gaat alleen in een woonruimte wonen (dus bijvoorbeeld zonder partner, kind en/of huisdier).
 • Je ziet Binder als een tussenstap. Vanuit daar ga je op zoek naar je volgende woonruimte. Je krijgt een tijdelijk huurcontract van een half jaar tot maximaal 5 jaar, afhankelijk van je persoonlijke situatie.
 • Heb je recht op urgentie? Dan krijg je geen voorrang. Je kunt hier natuurlijk wel met urgentie wonen, maar dan vervalt je huidige urgentie.
 • Je draagt bij aan het wonen in Binder. We zijn benieuwd wat je wil en kunt toevoegen.
Sterker sociaal werk 088 - 00 11 333 info@sterker.nl

Geen andere gemeentes gevonden waar Sterker sociaal werk deze dienst aanbiedt.