Rouwgroep corona

Nijmegen West Maas en Waal

De Rouwgroep corona is een groep voor mensen die een dierbare hebben verloren aan het coronavirus of tijdens de periode van de coronamaatregelen. De groep is bedoeld om ervaringen te delen met lotgenoten. Er is veel ruimte voor de emoties en gevoelens die zich kunnen voordoen bij verlies. Het delen van je ervaringen is een essentieel onderdeel van de bijeenkomsten.

Wat bieden we?
Sterker sociaal werk organiseert een speciale rouwgespreksgroep. In acht bijeenkomsten praat je samen over thema's zoals:
  • wel of geen afscheid kunnen nemen;
  • de begrafenis of crematie;
  • rouwen met je omgeving.

Veel mensen hebben een dierbare verloren in de periode dat er veel maatregelen en beperkingen golden in verband met het coronavirus. Door deze veiligheidsmaatregelen heb je misschien geen of beperkt afscheid kunnen nemen.

Hierdoor ervaar je mogelijk problemen in je dagelijks leven, heb je moeite je emoties een plek te geven of mis een plek waar je je verhaal kwijt kunt. Je ervaringen delen met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt kan je verder helpen.

Meer informatie

In een groep sta je nooit alleen. Een groep geeft je herkenning en erkenning. Het is vaak gezellig en je leert mensen kennen die jou begrijpen.

Meer weten?

Heb je nog vragen?
Team Groepswerk
Aanmeldformulier Groepswerk

Wil je je aanmelden voor een groep? Vul dan het onderstaande formulier in.

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.