Menu

Heel Holland Helpt met de Inspiratiebox

Heel Holland Helpt met de Inspiratiebox

Van helpen word je happy! Of je nu in Nijmegen-Oost of Lindenholt woont, klein of groot bent, van jazz of rockmuziek houdt, iets betekenen voor een ander geeft gewoon een fijn gevoel. Maar hoe zit het als je zelf al wat ouder bent en misschien niet meer zo makkelijk op pad gaat? Of wat slechter hoort? Wat zijn dan de mogelijkheden om een ander te helpen? Dat ontdek je met de inspiratiebox! In de box zitten verhalen van mensen die iets voor een ander doen. Ook vind je gesprekskaartjes, een boekje met leuke tips en allerlei leuke hebbedingetjes. Zo ontdek je wat bij jou past. 

Heel Holland Helpt

De inspiratiebox is bedacht in het kader van Heel Holland Helpt, een initiatief van Club Goud. Sinds het begin van dit jaar werken we samen met NL voor Elkaar, Netwerk100, ZZG Zorggroep, Spectrum, Bindkracht10 en de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. Met als doel om alle ouderen in Nederland zolang en zoveel mogelijk bij de maatschappij te betrekken. We onderzoeken hoe het doen van vrijwilligerswerk bijdraagt aan de kwaliteit van leven voor ouderen in een kwetsbare fase van hun leven. En ontwikkelen zo een vorm van vrijwilligerswerk die ook nog prima kan als je niet meer goed hoort of makkelijk beweegt. 

Daarom vrijwilligerswerk

Sommige mensen hebben met het ouder worden het gevoel dat ze niet meer altijd mee doen of meetellen in de maatschappij. Maar dat is natuurlijk helemaal niet waar! Met dit project willen we daar iets aan doen. “Ik hoor van veel ouderen dat het ze zo leuk lijkt om nog iets te betekenen voor een ander, maar dat ze niet altijd goed weten hoe. Of soms denken ze ook dat ze dat niet meer zouden kunnen. Super jammer, want iedereen heeft het in zich om een ander een steuntje in de rug te geven! Met Heel Holland Helpt bieden we de middelen om zelf iets te kunnen beteken voor een ander”, vertelt Moniek van Daal, de initiatiefnemer van Club Goud.

Wanneer ben je een oudere?

Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf! Vroeger lag de grens op 65 want dan kreeg je een senioren kortingskaart voor de bus (die roze!), maar tegenwoordig vinden we dat vaak nog helemaal niet zo oud. In het algemeen kun je zeggen dat het vaker mensen zijn die al met pensioen zijn en die zich aangesproken voelen door de term. 

Ik wil de inspiratiebox! 

Mooi, want die is gratis te bestellen! Voor ouderen die zelf willen ontdekken, maar ook voor groepen. Zoals een dagbestedingsplek of een woonlocatie. Of misschien wil je de box bestellen voor je ouders, oom en tante of cliënt. Vul dit formulier in en de box komt naar je toe! Liever bellen? Dat kan ook: van maandag t/m donderdag van 10:00 tot 15:00 uur met Jacqueline en Joos van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen op 024-8200020. 

Terug