Menu

Jaarverslag Academische werkplaats sociaal werk

Jaarverslag Academische werkplaats sociaal werk

Sterker sociaal werk is (samen met onder meer de HAN en Sociaal Werk Nederland) een van de oprichters van de Stichting tot bevordering van wetenschappelijk onderzoek Sociaal Werk, kortweg de Stichting Sociaal Werk. Die Stichting heeft, naast het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, als doel het verder professionaliseren van het vak van sociaal werker. Sinds 2014 is daartoe een leerstoel Sociaal Werk en een Academische Werkplaats Sociaal Werk opgericht bij Tilburg University en Tranzo, het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn. 

Eén van de onderzoeken van de werkplaats betreft een casestudy naar de effecten van een integrale aanpak door sociale (wijk)teams, Werkbedrijf en de afdelingen Werk & Inkomen van gemeenten Beuningen, Druten en Nijmegen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Carla Nouwen, promovenda aan Tilburg University en jeugdwerker/gedragsdeskundige van Sterker.

Twee onderzoeken van de Academische Werkplaats die afgelopen jaar zijn afgerond betreffen onderzoeken naar meidenwerk (jongerenwerk) en vrijwilligersmatching.
Je leest erover in het jaarverslag van de Academische Werkplaats

Terug