Menu

Tevreden cliënten en volop innovatie

Tevreden cliënten en volop innovatie

Hoe tevreden waren cliënten het afgelopen jaar? Welke innovaties hebben we afgelopen jaar ontwikkeld? En welke nieuwe dienstverlening? Hoe staat ’t met de kwaliteit van Sterker?

Kwaliteit is natuurlijk iets waar elke medewerker en vrijwilliger van Sterker mee bezig is en aan bijdraagt. Het valt dus niet mee om te zeggen hoe goed dé kwaliteit van Sterker is. Maar als je even uitzoomt, en naar heel Sterker kijkt, en naar een heel jaar, dan krijg je in elk geval een indruk hoe de kwaliteit van dienstverlening, vakmanschap en organisatie ervoor staat. En hoe veel en hoe goed werk er afgelopen jaar weer verzet is.

We maakten een infographic om in één oogopslag een beeld te geven bij de kwaliteit van dienstverlening van Sterker in 2020. Deze maakt onderdeel uit van het kwaliteitsverslag, een intern jaarrapport over tal van kwaliteitsthema’s – van deskundigheidsbevordering tot datalekken, van tevredenheid tot toezicht. Op deze manier werkt Sterker aan het leren en verbeteren van dienstverlening, vakmanschap en de organisatie. Dit past bij het kwaliteitsdenken vanuit het landelijke kwaliteitslabel sociaal werk wat aan Sterker is toegekend. In de loop van 2021 zal Sterker door een onafhankelijke instantie opnieuw getoetst worden op dit kwaliteitslabel.

Klik op onderstaande afbeelding om de infographic als PDF te openen.

Terug