Menu

Webinar ‘Tessa in tijden van corona’

Webinar ‘Tessa in tijden van corona’
Coronamaatregelen ontregelen het leven van mensen met beginnende dementie, robotmaatje Tessa biedt steun op afstand.

Op donderdag 11 februari om 20.00 uur organiseert Langer Thuis in Nijmegen (het ouderenwerk van Sterker sociaal werk, voorheen Swon het seniorennetwerk) een webinar over Tessa. Mantelzorgers en zorgprofessionals van mensen met beginnende dementie zijn van harte uitgenodigd.

Leonie Pieterse en Joëlle van der Pol vertellen u dan voor wie Tessa geschikt is en wat Tessa voor u kan betekenen.

Ik meld me aan!

Alvast meer weten over Tessa? 

Een tweede lockdown en opnieuw beleven we onzekere en soms zelfs eenzame tijden door het coronavirus. Voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers zijn de gevolgen extra ingrijpend. De dagbesteding is beperkt open, er is vaak minder hulp beschikbaar en uit angst voor besmetting worden bezoekjes beperkt. Mantelzorgen wordt daarmee extra ingewikkeld. Want hoe kun je iemand nou op afstand helpen bij de dagelijkse dingen?

Herkenbaar? Dan willen we u graag kennis laten maken met Tessa

Tessa is een kleine ‘sociale’ robot die met berichten en herinneringen structuur brengt in het dagelijks leven van mensen met beginnende dementie of andere cognitieve beperkingen. Zo kan Tessa mensen bijvoorbeeld helpen herinneren aan op tijd eten, een kopje koffie zetten, planten water geven, het vuilnis buiten zetten, de krant lezen of een stukje. De berichten die Tessa uitspreekt worden via een app door de mantelzorger ingesteld. Kortom: met Tessa kun je als mantelzorger op afstand gesproken boodschappen doorgeven, begeleiding bieden en vragen stellen. Zo voelt mantelzorgen op afstand een klein beetje minder ‘ver’ weg. Langer Thuis in Nijmegen biedt mantelzorgers in Nijmegen de mogelijkheid om Tessa tot augustus 2021 kosteloos uit te proberen.

Welke hulp biedt Langer Thuis in Nijmegen nog meer?

De vrijwilligers en professionals van Langer Thuis in Nijmegen ondersteunen ouderen in Nijmegen ook met praktische zaken als boodschappen, hulp bij de administratie en formulieren, de belastingaangifte of maaltijden aan huis. En onze vrijwillige Automaatje-chauffeurs brengen u, ook in coronatijd, naar de huisarts of het ziekenhuis. We zorgen dat u veilig kan blijven wonen met personenalarmering, hulp bij kleine klussen en woonadvies. En tot slot bieden we informatie én ondersteuning die voor u nodig is om zo goed mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Terug