Menu

11 Oktober internationale Coming Out Day

11 Oktober internationale Coming Out Day

Jaarlijks op 11 oktober is de internationale Coming Out Dag. Op de dag zelf, maar ook in de week voorafgaand aan de Coming Out Dag, wordt in Nijmegen extra aandacht geven aan het feit dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en (sociaal) veilig moet kunnen voelen. Omdat we dit streven met hart en ziel onderschrijven, hebben we ook een regenboogvlag opgehangen op onze hoofdvestiging.

Waarom een regenboogvlag?

De regenboogvlag, symbool van de LHBTI-gemeenschap wordt dan massaal uitgehangen of opgehangen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare aanmoediging om ons hier allemaal voor in te zetten. Op school, op straat, op het werk, in de stad, in de zorg, bij sportverenigingen en in de eigen sociale kring.

Roze tompoezen

Dit jaar wilden we in samenwerking met de werkgroep Qleurig een bijeenkomst voor, met en over roze ouderen organiseren in het OBG, maar vanwege de coronamaatregelen hebben we die uitgesteld tot 2021. In plaats daarvan hebben we de instellingen voor ouderenzorg (ZZG, Waalboog en OBG) gevraagd om met ingang van 5 oktober de regenboogvlag te hijsen. Ook gaan we met roze tompoezen langs bij de locaties van Deel de Dag om samen het gesprek aan te gaan over dit thema en zo bij te dragen aan bewustwording.

Terug