Menu

Vrijwilligerscentrale en Sterker hebben intentie tot fusie

Vrijwilligerscentrale en Sterker hebben intentie tot fusie

Volgens de intentie gaan de Vrijwilligerscentrale en Sterker samen verder vanaf 1 januari 2021. Naar het definitief fusiebesluit wordt de komende maanden toegewerkt.

Beide organisaties werken al langere tijd steeds intensiever samen en zijn aanvullend aan elkaar. De Vrijwilligerscentrale is goed in het matchen van vraag en aanbod tussen vrijwilligers en vrijwilligerswerk en ondersteuning via scholing en begeleiding. Sterker is goed in het verbinden van vrijwilligers en informele zorg met hulpverlening.

Aan de dienstverlening van de Vrijwilligerscentrale gaat niets veranderen, maar de continuïteit wordt beter gewaarborgd. Daarvoor vallen de medewerkers van de Vrijwilligerscentrale vanaf 1 januari 2021 onder dezelfde bestuurder, die van Sterker, maar de organisatie behoudt haar eigen herkenbare identiteit.

De Vrijwilligerscentrale krijgt door deze fusie meer ondersteuning in haar bedrijfsvoering en meer slagkracht, zodat de focus volledig op het matchen en ondersteunen van vrijwilligers kan liggen. Sterker wil hiermee de belangrijke positie van vrijwilligers binnen haar organisatie benadrukken.

“MEER ZEKERHEID VOOR VRIJWILLIGERS”

Mirjam Kaptein, directeur Vrijwilligerscentrale: “Deze fusie versterkt beide organisaties en geeft ook naar de toekomst toe meer zekerheid voor de vele gedreven vrijwilligers waar zowel wij als Sterker mee werken en de mensen en projecten voor wie zij zich inzetten. En dat is in deze soms hectische en onzekere tijden hard nodig.”

Arie de Vries, bestuurder Sterker sociaal werk: “Binnen het sociaal werk en dus ook binnen Sterker zijn vrijwilligers onmisbaar. Ze zetten hun tijd en energie in voor een ander; als maatje, mantelzorger, bemiddelaar, klushulp, chauffeur, etc. Ze doen dit met overgave en halen er zelf ook veel voldoening uit. Dit willen we verder stimuleren en dat kunnen we met de Vrijwilligerscentrale samen nog beter doen.”

Terug