Menu

Nieuw aanbod: Deel de Tuin

Nieuw aanbod: Deel de Tuin

Al geruime tijd wil het ouderenwerk van Sterker meer diversiteit binnen de Dagbesteding realiseren. Zowel in vorm en locatie, als in deelnemers. We zijn dan ook blij met ons nieuwe aanbod in het assortiment zijnde: ‘Deel de Tuin’.
Deze moestuin is onderdeel van het Land van Ooij, waar ook een grote boomgaard, talloze bessenstruiken en bloemenperken te vinden zijn. Hier kunnen ouderen die nog redelijk goed ter been zijn - maar niet meer zelfstandig een (moes)tuin kunnen bijhouden - genieten van de natuur om hen heen.

Naast het helpen met de oogst en het wieden is er genoeg tijd om op een bankje te genieten van een kopje koffie en een praatje met andere bezoekers van de tuin. Het is heel gezond om buiten bezig te zijn in gezelschap van anderen. Dat bevestigt Vural, een deelnemer van Deel de Tuin. Terwijl hij appels plukt vertelt hij de begeleider Hasko over zijn leven en lacht ontspannen: “Ik slaap een stuk beter als ik thuiskom na een dag werken in de frisse buitenlucht”.

Deelnemers worden begeleid door Hasko Caliskan, die naast Nederlands ook Turks en Koerdisch spreekt. Sterker hoopt in de moestuin mensen met verschillende culturele achtergronden te verwelkomen.

Meer informatie

Kijk op Deel de Tuin en/of lees de flyer.

Terug