Menu

Werkwijze Sterker en Corona

Werkwijze Sterker en Corona

De Corona-crisis heeft ook het werk van Sterker sociaal werk geraakt. Wij moesten tijdelijk alle face-to-face contacten met cliënten en bewoners beperken. Onze ondersteuning vindt nu vooral plaats via telefoon en internet. Maar dat gaat veranderen. De medewerkers van Sterker sociaal werk gaan vanaf nu weer in op alle hulpvragen. Ook als hiervoor face-to-face contact nodig is. Zoals bij een huisbezoek.

Waarom doen we dit?

Wij zijn er voor je als je het zelf even niet redt. Dan bieden wij hulp. Via online middelen zoals chat en videobellen kunnen we veel betekenen. We doen daarom nog steeds zoveel mogelijk digitaal. Toch kunnen we zo niet alles doen wat nodig is om echt te helpen.

De crisis duurt al lang. We maken ons daarom steeds meer zorgen over de gezondheid van cliënten en bewoners. Daarom bieden we onze hulpverlening nu ook weer met fysiek contact aan als dit nodig is. We kunnen in dat geval op huisbezoek gaan of ergens anders afspreken.

Hoe werken we?

De gezondheid van bewoners en onze hulpverleners staat voorop. We bieden dus alleen hulp als dit voor iedereen veilig is. Hierbij volgen we de regels van het RIVM. Bij face-to-face contact werken we volgens de volgende regels:

  • We bewaren 1,5 meter afstand.
  • We dragen geen beschermende kleding zoals een mondkapje.
  • We gaan in gesprek met zo min mogelijk mensen tegelijk.
  • We schudden geen handen.
  • We wassen onze handen voor en na het gesprek.
  • Als we hoesten of niezen, doen we dat in onze elleboog.

Als er sprake is van een (mogelijke) besmetting met Corona hebben we in principe geen face-to-face contact. We maken hierop een uitzondering in echt urgente gevallen. Hierbij nemen we dan natuurlijk de benodigde veiligheidsmaatregelen.

We hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Mocht je nog vragen hebben, bel of mail ons dan via (088) 00 11 333 of info@sterker.nl.

Terug