Menu

Ik vind het belangrijk om cliënten te kunnen zien

Ik vind het belangrijk om cliënten te kunnen zien

Interview met Kayra Muurling - maatschappelijk werker

“Per 1 april ben ik gestart met werken in het Sociaal Team in Druten voor 8 uur in de week. Dat is een nieuwe functie, naast mijn werkzaamheden als algemeen maatschappelijk werker in Druten en Berg en Dal. 

Het is heel raar om nu in deze tijd aan een nieuwe baan te beginnen en geen fysiek contact te hebben met collega’s. In maart had ik tijdens het inwerken al kennisgemaakt en weet ik gelukkig wel hoe zij er uitzien. Telefonisch heb ik veel contact met collega's en mijn teamleider. Het inwerken gaat nu via beeldbellen. Inmiddels weet ik hoe en op welke manier ik de vragen van bewoners kan oppakken.   

Het werken in een sociaal team vind ik echt leuk. Vooral omdat je ook veel contacten hebt met aanbieders en zo meer zicht krijgt op hoe zij werken. Door deze contacten leer je ook snel de verschillen en de aanpak van de aanbieders.

Soms merk ik als nieuwkomer dat ik vragen heb en ik vind het jammer dat ik ze niet spontaan aan een collega kan stellen. Maar aan de andere kant merk ik aan de reacties van cliënten dat zij heel bij zijn met mijn inzet. En dat ik voor hen goed werk doe.

Ik heb met cliënten vooral veel contact via beeldbellen. Ik ervaar geen schroom of onhandigheid in beeldbellen, misschien omdat ik als 23-jarige gewend ben om zo te communiceren. Ik vind het belangrijk om cliënten te kunnen zien en het helpt mij om op een professionele, maar toch minder informele manier contact te leggen. 

Vanwege de gebeurtenissen rondom Corona heb ik een aantal cliënten die ik vaker dan gemiddeld bel. Zij kunnen slecht tegen de onzekerheid en voelen zich steeds eenzamer. Het belletje hoeft niet lang te zijn, maar dat je ze belt, dat wordt enorm gewaardeerd.

De cliënten die eerder moeite hadden met beeldbellen, ervaren nu zelf dat er ook goede kanten zijn aan deze vorm van communicatie.

Eigenlijk draait alles in mijn werk, zoals het moet gaan en verveel ik mij geen seconde. Ik heb werk genoeg, Het enige wat tegenvalt is hoe moe ik ben rond een uur of drie in de middag. Werken vanuit thuis vraagt veel meer van iemand, dan wanneer je op kantoor zit. Je huis wordt de werkomgeving en dan loopt soms alles door elkaar.

Maar aan de andere kant, nu ik vanuit huis werkt en niet lijfelijk aanwezig hoeft te zijn bij twee verschillende gemeenten, brengt dat ook een zeker mate van rust met zich mee.”

Terug