Menu

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger

Veel kinderen en jongeren maken het mee: bij hen thuis is iemand langdurig ziek. Bijvoorbeeld vanwege een verstandelijke beperking, COPD, dementie, reuma, een versleten ruggenwervel, een depressie, borderline, ADD of een drugsverslaving. Het kan om een vader/moeder gaan, een broer/zus, een ander familielid of een vriend/vriendin. Zij helpen thuis vaak mee door bijvoorbeeld boodschappen te doen, te koken, wasjes te draaien, op een jonger broertje of zusje te passen, de administratie te regelen etc. 

Van 3 t/m 9 juni 2019 vindt de Week van de Jonge Mantelzorger plaats. Om hier aandacht voor te vragen kunnen jonge mantelzorgers van 14 tot 30 jaar die in Nijmegen studeren, werken of wonen in deze week gebruik maken van:

• Het mantelzorgcompliment 
Wij mogen dit jaar voor het eerst jonge mantelzorgers blij maken met een VVV cadeaubon t.w.v. €50-,! Jonge mantelzorgers die jonger dan 14 jaar zijn kunnen dit mantelzorgcompliment ook ontvangen.

• Get Together
Op zaterdag 8 juni kun je tijdens de Get Together andere jonge mantelzorgers ontmoeten. Je wordt ontvangen bij Pathé Nijmegen met iets lekkers van Bakery Shop ZOET en kort daarna gaan we kijken naar de nieuwe verfilming van de Disney klassieker Aladdin. 

• Speciale acties
Nijmegen heeft heel veel leuke plekken om te bezoeken, denk bijvoorbeeld aan zaakjes om wat lekkers te drinken, te eten of te doen. Een aantal van deze zaakjes willen wat doen voor jullie en hebben daarom, alleen in deze week, leuke acties speciaal voor jonge mantelzorgers.

Aanmelden
Wil je graag het mantelzorgcompliment krijgen, naar de Get Together komen en gebruik maken van speciale acties? Dan kun je van te voren bellen of langs komen op een van de volgende dagen om kennis te maken met een mantelzorgconsulent. Na een korte kennismaking krijg je het mantelzorgcompliment én een speciale uitnodiging. Alleen bij vertoning van deze uitnodiging kun je naar de Get Together komen en gebruik maken van speciale acties.

Waar zijn we te vinden?
Maandag 3 juni

  • van 09.30 tot 13.00 bij Stip Hatert, Couwenbergstraat 14b
  • van 14.00 tot 16.00 bij het ROC (infocentrum), Campusbaan 6

Dinsdag 4 juni

  • van 09.30 tot 16.00 bij Stip Dukenburg (ruimte tegenover Stip balie), Meijhorst 7039

Woensdag 5 juni

  • van 09.30 tot 16.00 bij het ROC (infocentrum), Campusbaan 6

Donderdag 6 juni

  • van 09.30 tot 16.00 bij Jimmy’s (locatie Jongeren Stip), van Berchenstraat 3b

Voor meer informatie:
Jehzira Huwaë
Mantelzorgconsulent bij Mantelzorg Nijmegen

Bellen of appen naar 06 - 10 35 13 33
j.huwae@sterker.nl
www.mantelzorg-nijmegen.nl
www.facebook.nl/mantelzorg024
Flyer Week van de Jonge Mantelzorger

Terug