Menu

Een dag even alleen voor jezelf zorgen

Een dag even alleen voor jezelf zorgen

9 november Nijmeegse Dag van de Mantelzorg.
Zorgen voor een dierbaar iemand is heel natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan het zorgen voor een zoon met autisme, een vader met MS, een moeder met dementie en COPD, een opa met reuma, een partner met een depressie, een dochter met een alcoholverslaving en borderline. Mantelzorgen kan heel mooi en positief zijn maar het kan ook heel zwaar worden. Het zorgen voor een ander kan soms veel van je vragen. Af en toe mag een mantelzorger voor zichzelf kiezen. Een mantelzorger moet er soms even tussen uit.

Nijmeegse Mantelzorgers in het zonnetje
In Nijmegen organiseren we dit jaar de Dag van de Mantelzorg bij restaurant De Hemel. De Hemel is gevestigd in de Commanderie van St. Jan, een middeleeuws kloosterpand in het centrum van Nijmegen. Op deze bijzondere dag willen we Nijmeegse mantelzorgers in het zonnetje zetten, een ontsnapmoment en uitstapje van de dagelijkse zorgen creëren en een glimlach op het gezicht toveren. Bij De Hemel gaan de mantelzorgers samen genieten van een heerlijke maaltijd.


“Het kan voor hen zo waardevol zijn..”
Mantelzorgconsulent van Mantelzorg Nijmegen Jehzira Huwaë over het belang van de Dag van de Mantelzorg: "Zoveel mantelzorgers zijn dag in en dag uit, iedere minuut, continu bezig met zorgen. Het kan voor hen zo waardevol zijn om op deze ene dag, een keer in het jaar, eventjes een paar uurtjes weg te zijn van thuis, zich te laten verwennen door een keer niet te hoeven koken, te ontspannen en misschien zelfs plezier te maken met andere mantelzorgers.."

De Dag van de Mantelzorg wordt georganiseerd door Mantelzorg Nijmegen, onderdeel van Sterker sociaal werk. De dag is speciaal voor mantelzorgers die in de gemeente Nijmegen woonachtig zijn. Zij kunnen gratis deelnemen. Woont een mantelzorger buiten Nijmegen maar is hij of zij mantelzorger van iemand die deelneemt aan Deel de Dag van Sterker sociaal werk? Dan is deze mantelzorger ook welkom.

Aanmelding en meer informatie
De aanmeldperiode is in de week van maandag 22 oktober t/m donderdag 25 oktober. Telefonisch aanmelden is van 9.00 tot 16.00 mogelijk via tel. (024) 365 01 50. Aanmelden is ook mogelijk via e-mail: info@mantelzorg-nijmegen.nl. Vermeldt in deze e-mail een naam en telefoonnummer.

Terug